Recept
« Terug naar recepten
Tuinerwtjesquiche
PT60M
Tuinerwtjesquiche
Een heerlijk tuinerwtjesquiche recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tuinerwtjesquiche te bereiden
Kook de erwtjes circa 5 min. In een beetje gezouten water. Spoel daarna af met koud water.
Kneed een deeg in de kitchen-aid van de boter, de bloem, de eierdooiers, zout en water.
Rol het deeg in de folie en laat 30 min rusten in de koelkast.
Rol het deeg uit tot een lap en bekleed er de 14 taartvormpjes mee. Prik gaatjes in het deeg en zet alles weer in de koeling.
Verwarm de oven op 200 graden
Verhit de olie in de koekenpan en bak de knoflook en de in stukjes gesneden bacon knapperig maar niet te bruin.
Verdeel de bacon/knoflook over de 14 taartbodempjes en vul de vormpjes verder met de erwtjes vermengd met dragon.
Klop de eieren los samen met de room, de parmezaan en het zeezout en versgemalen peper.
Verdeel dit mengsel over de vormpjes en bak het geheel in 25 a 30 min gaar.
Kneed een deeg in de kitchen-aid van de boter, de bloem, de eierdooiers, zout en water.
Rol het deeg in de folie en laat 30 min rusten in de koelkast.
Rol het deeg uit tot een lap en bekleed er de 14 taartvormpjes mee. Prik gaatjes in het deeg en zet alles weer in de koeling.
Verwarm de oven op 200 graden
Verhit de olie in de koekenpan en bak de knoflook en de in stukjes gesneden bacon knapperig maar niet te bruin.
Verdeel de bacon/knoflook over de 14 taartbodempjes en vul de vormpjes verder met de erwtjes vermengd met dragon.
Klop de eieren los samen met de room, de parmezaan en het zeezout en versgemalen peper.
Verdeel dit mengsel over de vormpjes en bak het geheel in 25 a 30 min gaar.