Recept
« Terug naar recepten
Tuinkruidensoep
PT30M
Tuinkruidensoep
Een heerlijk tuinkruidensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tuinkruidensoep te bereiden
Laat de boter smelten in een grote pan op laag vuur.
Bak hierin de prei 5-6 min. of tot de prei zacht is.
Doe de knoflook erbij en laat die 1 min. mee bakken.
Voeg de aardappelen en de bouillon toe, zet het vuur hoog en laat alles aan de kook komen.
Zet het vuur laag en houd de soep 20 min. tegen de kook aan of tot de aardappelen zacht zijn.
Laat de soep iets afkoelen, pureer hem in porties en breng op smaak met zout en peper.
Roer er vlak voor het serveren de room en de tuinkruiden door.
Proef of er nog zout en peper bij moet.
Garneer de soep met eetbare bloemen.
Bak hierin de prei 5-6 min. of tot de prei zacht is.
Doe de knoflook erbij en laat die 1 min. mee bakken.
Voeg de aardappelen en de bouillon toe, zet het vuur hoog en laat alles aan de kook komen.
Zet het vuur laag en houd de soep 20 min. tegen de kook aan of tot de aardappelen zacht zijn.
Laat de soep iets afkoelen, pureer hem in porties en breng op smaak met zout en peper.
Roer er vlak voor het serveren de room en de tuinkruiden door.
Proef of er nog zout en peper bij moet.
Garneer de soep met eetbare bloemen.