KookJij

Turkse 2kleurige koekjes

Een heerlijk turkse 2kleurige koekjes recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 0 min
Personen: 1 tot ? personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Turkse 2kleurige koekjes te bereiden

Meng alle ingrediënten,
behalve de cacaopoeder en het eiwit en kneed alles met de handen tot een soepel deeg.
Verdeel het deeg in twee delen en kneed door de ene helft de cacaopoeder.
Laat beide stukken deeg afgedekt 30 minuten in de koelkast opstijven.
Rol beide stukken deeg daarna uit tot ze beide ongeveer even groot zijn en 2 á 3 mm dik zijn.
Bestrijk het deeg dun met het losgeklopte eiwit en leg hierop de andere deeglaag.
Rol de deeglappen samen voorzichtig op.
Snijd de deegrol daarna in plakjes van ± ½ tot 1 cm.
Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze krokant
(zorg er alleen wel voor dat ze niet te donker worden!)
in 10-15 minuten in het midden van een op 180 graden ° Celcius voorverwarmde oven.
Laat de koekjes op een rooster afkoelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Pien

Pien zegt:
Ziet er goed uit! Ben het nu aan het proberen, hopen dat het lukt! :D xxx
ayse

ayse zegt:
iedereen een fijne kerstdagen en een goed *2010* Ayse:D