Recept
« Terug naar recepten
Turkse 2kleurige koekjes
PT0M
Turkse 2kleurige koekjes
Een heerlijk turkse 2kleurige koekjes recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ayse (Y)
Bereidingstijd:
0 min
Personen:
1 tot ? personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
49
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Turkse 2kleurige koekjes te bereiden
Meng alle ingrediënten,
behalve de cacaopoeder en het eiwit en kneed alles met de handen tot een soepel deeg.
Verdeel het deeg in twee delen en kneed door de ene helft de cacaopoeder.
Laat beide stukken deeg afgedekt 30 minuten in de koelkast opstijven.
Rol beide stukken deeg daarna uit tot ze beide ongeveer even groot zijn en 2 á 3 mm dik zijn.
Bestrijk het deeg dun met het losgeklopte eiwit en leg hierop de andere deeglaag.
Rol de deeglappen samen voorzichtig op.
Snijd de deegrol daarna in plakjes van ± ½ tot 1 cm.
Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze krokant
(zorg er alleen wel voor dat ze niet te donker worden!)
in 10-15 minuten in het midden van een op 180 graden ° Celcius voorverwarmde oven.
Laat de koekjes op een rooster afkoelen.
behalve de cacaopoeder en het eiwit en kneed alles met de handen tot een soepel deeg.
Verdeel het deeg in twee delen en kneed door de ene helft de cacaopoeder.
Laat beide stukken deeg afgedekt 30 minuten in de koelkast opstijven.
Rol beide stukken deeg daarna uit tot ze beide ongeveer even groot zijn en 2 á 3 mm dik zijn.
Bestrijk het deeg dun met het losgeklopte eiwit en leg hierop de andere deeglaag.
Rol de deeglappen samen voorzichtig op.
Snijd de deegrol daarna in plakjes van ± ½ tot 1 cm.
Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze krokant
(zorg er alleen wel voor dat ze niet te donker worden!)
in 10-15 minuten in het midden van een op 180 graden ° Celcius voorverwarmde oven.
Laat de koekjes op een rooster afkoelen.
Pien zegt: