Recept
« Terug naar recepten
Turkse gehaktballetjes met saffraanrijst
PT20M
Turkse gehaktballetjes met saffraanrijst
Een heerlijk turkse gehaktballetjes met saffraanrijst recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ayse (Y)
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
75
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Turkse gehaktballetjes met saffraanrijst te bereiden
Week het broodkruim in 1/4 dl witte wijn of bouillon.
Meng het broodkruim met 3 geperste teentjes knoflook, 1 ei, peper, zout, paprikapoeder en tijm door het gehakt. Vorm er balletjes van ter grootte van een walnoot (bevochtig de handen met koud water om vastplakken te voorkomen).
Pel de uien en snipper deze.
Verhit de olie en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin.
Schep ze even uit de pan.
Fruit de uien in het braadvet met de pijnboompitten.
Voeg de rest van de wijn of bouillon toe met de tomatenpuree, kardemom en het vlees.
Verwarm nog 15 minuten met deksel op de pan.
Kook intussen de gele rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Meng het broodkruim met 3 geperste teentjes knoflook, 1 ei, peper, zout, paprikapoeder en tijm door het gehakt. Vorm er balletjes van ter grootte van een walnoot (bevochtig de handen met koud water om vastplakken te voorkomen).
Pel de uien en snipper deze.
Verhit de olie en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin.
Schep ze even uit de pan.
Fruit de uien in het braadvet met de pijnboompitten.
Voeg de rest van de wijn of bouillon toe met de tomatenpuree, kardemom en het vlees.
Verwarm nog 15 minuten met deksel op de pan.
Kook intussen de gele rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
ayse zegt: