Recept
« Terug naar recepten
Turkse ovenschotel met kip
PT45M
Turkse ovenschotel met kip
Een heerlijk turkse ovenschotel met kip recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Turkse ovenschotel met kip te bereiden
-De kip kruiden met de kipkruiden.
-Boter of olie verhitten en de kipkluifjes rondom bruin bakken.
-Uit de pan nemen en warm houden onder aluminiumfolie.
-In het bakvet van de kip de uien en paprika's 5 minuten zachtjes aanbakken.
-De aubergine erbij doen en eventueel de aardappel, 5 minuten even meebakken.
-200cc water erbij doen en het blikje tomatenpuree.
-Het bouillonblokje erboven verkruimelen en peper, zout en tijm erbij doen en alles goed omroeren.
-Even laten doorwarmen tot alles goed warm is en als laatste de knoflook erbij doen.
-Alles overdoen in een ovenschaal en de kipkluifjes erover verdelen.
-In een voorverwarmde oven van 180C bakken voor 30 minuten.
-Als de kip te donker word afdekken met aluminiumfolie.
-Boter of olie verhitten en de kipkluifjes rondom bruin bakken.
-Uit de pan nemen en warm houden onder aluminiumfolie.
-In het bakvet van de kip de uien en paprika's 5 minuten zachtjes aanbakken.
-De aubergine erbij doen en eventueel de aardappel, 5 minuten even meebakken.
-200cc water erbij doen en het blikje tomatenpuree.
-Het bouillonblokje erboven verkruimelen en peper, zout en tijm erbij doen en alles goed omroeren.
-Even laten doorwarmen tot alles goed warm is en als laatste de knoflook erbij doen.
-Alles overdoen in een ovenschaal en de kipkluifjes erover verdelen.
-In een voorverwarmde oven van 180C bakken voor 30 minuten.
-Als de kip te donker word afdekken met aluminiumfolie.
Rob van Es zegt: