Recept
« Terug naar recepten
Tussendoortje voor de herfstdagen
PT35M
Tussendoortje voor de herfstdagen
Een heerlijk tussendoortje voor de herfstdagen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tussendoortje voor de herfstdagen te bereiden
Snij de aardappelen in twee en snij in de lengte door.
Hol de aardappel voorzichtig uit en snij deze in zeer kleine blokjes.
Neem een pannetje en verwarm boter stoof de aardappelstukjes gekruid aan en pureer deze. Neem een schoteltje en spuit de puree erin.
De uitgeholde aardappels ondersteboven in een ingevette vuurvaste schotel leggen en +/- 20 min gaar stoven in een voorverwarmde oven van 200 gr.
Snij van de witte worst 2 mooie schijven evenzeer van de bloedworst.
Van de ajuin 4 mooie stukjes snijden en rijg op een stokje de worst met ajuin zet evenzeer in de oven.
Puree de laaste 10 min in de oven zetten.
Verwijder het vel van de bloedworst en de witte worst.
Snij de witte worst in kleine blokjes.
De ajuin zeer fijn snijden.
Bak in een beetje boter de ajuin beetgaar aan en voeg de bloedworst toe, met een vork de bloedworst fijn duwen.
De witte worst en rozijnen op het laatste toevoegen en warm zeer goed op.
Haal alles uit de oven, vul de aardappel met de worstenvulling.
Spiesje op de puree.
Serveer alles op bord en garneer af met een blaadje sla en dressing.
Hol de aardappel voorzichtig uit en snij deze in zeer kleine blokjes.
Neem een pannetje en verwarm boter stoof de aardappelstukjes gekruid aan en pureer deze. Neem een schoteltje en spuit de puree erin.
De uitgeholde aardappels ondersteboven in een ingevette vuurvaste schotel leggen en +/- 20 min gaar stoven in een voorverwarmde oven van 200 gr.
Snij van de witte worst 2 mooie schijven evenzeer van de bloedworst.
Van de ajuin 4 mooie stukjes snijden en rijg op een stokje de worst met ajuin zet evenzeer in de oven.
Puree de laaste 10 min in de oven zetten.
Verwijder het vel van de bloedworst en de witte worst.
Snij de witte worst in kleine blokjes.
De ajuin zeer fijn snijden.
Bak in een beetje boter de ajuin beetgaar aan en voeg de bloedworst toe, met een vork de bloedworst fijn duwen.
De witte worst en rozijnen op het laatste toevoegen en warm zeer goed op.
Haal alles uit de oven, vul de aardappel met de worstenvulling.
Spiesje op de puree.
Serveer alles op bord en garneer af met een blaadje sla en dressing.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hns zegt:
derbyke zegt: