Recept
« Terug naar recepten
Tweekleurenmousse
PT50M
Tweekleurenmousse
Een heerlijk tweekleurenmousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
allerhande
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tweekleurenmousse te bereiden
Laat de kersen boven een kom in een zeef goed uitlekken.Knijp de gelantineblaadjes uit en los ze op laag vuur op in 3 eetlepels kersensap.Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.Pureer de kersen met 50 gram suiker met de staafmixer.Roer er het gelantinemengsel door.Laat op laag vuur 100 gram chocolade in de melk smelten.Laat iets afkoelen.klop de slagroom stijf met de rest van de suiker.Schep de helft van de slagroom door de chocolademelk.Verdeel de helft van de chocolademousse over 4 glazen en strijk de bovenkant glad.Schep de gepureerde kersen door de rest van de slagroom.Schenk de kersenmousse op de chocolademousse.Laat het geheel 1 uur in de koelkast opstijven.Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.Smelt de rest van de chocolade,giet deze op een stuk bakpapier en spatel deze uit tot een rechthoek van 2 milimeter dikte.Strooi er het amandelschaafsel over en laat in de koelkast hard worden.Haal de mousse 10 minuten voor het serveren uit de koelkast.Snijd de chocoladeplak in grote splinters en steek die in de mousse.