Recept
« Terug naar recepten
Tzatziki (Dipsaus)
PT20M
Tzatziki (Dipsaus)
Een heerlijk tzatziki (dipsaus) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yva Lookes
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Warm
- > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tzatziki (Dipsaus) te bereiden
Maak de komkommer schoon, verwijder de zaadlijst en rasp hem.
Voeg zout toe en laat enige tijd staan.
Knijp vervolgens het vocht uit de komkommer, voeg yoghurt, fijngeknepen knoflook en dille toe.
Klein scheutje olijfolie erbij en goed doorroeren.
Neem niet te veel knoflook, als je het even laat staan trekt een klein beetje knoflook al heel sterk door de yoghurt.
Eventueel zout toevoegen.
Voeg zout toe en laat enige tijd staan.
Knijp vervolgens het vocht uit de komkommer, voeg yoghurt, fijngeknepen knoflook en dille toe.
Klein scheutje olijfolie erbij en goed doorroeren.
Neem niet te veel knoflook, als je het even laat staan trekt een klein beetje knoflook al heel sterk door de yoghurt.
Eventueel zout toevoegen.
estherruijgrok zegt: