Recept
« Terug naar recepten
Tzatziki met zoete wortel van Stella
PT10M
Tzatziki met zoete wortel van Stella
Dit recept werd me ingefluisterd door Stella, die de pollepel zwaait in de
keuken van de Taverna van Ranzo Ionio waar we onze vakantie hebben
doorgebracht.
Toen ik een dagje mocht meekijken in de keuken vertelde ze dat zij dit vaak
maakte voor haar eigen gezin omdat ze dit zelf zo lekker vind. Niet voor de
Taverna vertelde ze omdat het niet authentiek is. Ik prijs me gelukkig dat ze
mij dit heerlijke recept heeft toevertrouwd.
Een prettig bijkomend verschijnsel is dat de wortel niet uit hoeft te lekken
zoals dat met komkommers altijd moet. Je hebt dit dus in een mum van tijd
op tafel staan. Ook kun je dit al heel goed van te voren voorbereiden zodat
de smaken goed in kunnen trekken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Stella
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tzatziki met zoete wortel van Stella te bereiden
- Wortels schrappen en raspen.
- Voeg de wortel toe aan de yoghurt en roer het om.
- Voeg geperste knoflook, fijngesneden peterselie, olijfolie, peper en zout toe en roer alles goed door elkaar.
- Je kunt dit al heel goed van te voren bereiden, de smaken trekken dan goed in elkaar.