Recept
« Terug naar recepten
Udang Goreng op z'n Cantonees
PT45M
Udang Goreng op z'n Cantonees
Een heerlijk udang goreng op z'n cantonees recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Udang Goreng op z'n Cantonees te bereiden
*De schoongemaakte en gedroogde en ontdarmde garnalen
besprenkelen met een mix van Nam Pla en limoensap en 30 minuten laten staan (zo nu en dan even er voor zorgen dat de garnalen allemaal gelijkmatig worden gemarineerd).
*Maak een beslag van eiwitten,6 eetlepels water,knoflook,
djahé en maizena
*Verhit de olie in een wok tot die gaat walmen.
*Dip een garnaal in het beslag en frituur direkt in de wok.
Bak ze bruin (niet meer dan 2 tegelijk) en laat uitdruipen
op keukenpapier
besprenkelen met een mix van Nam Pla en limoensap en 30 minuten laten staan (zo nu en dan even er voor zorgen dat de garnalen allemaal gelijkmatig worden gemarineerd).
*Maak een beslag van eiwitten,6 eetlepels water,knoflook,
djahé en maizena
*Verhit de olie in een wok tot die gaat walmen.
*Dip een garnaal in het beslag en frituur direkt in de wok.
Bak ze bruin (niet meer dan 2 tegelijk) en laat uitdruipen
op keukenpapier
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Om zo uit het vuistje te eten.