Recept
« Terug naar recepten
Uien Bhaji
PT30M
Uien Bhaji
Een heerlijk uien bhaji recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Caren Hooge
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Uien Bhaji te bereiden
Doe de olie in een grote pan and verwarm de olie op een middenhooge vuur.
Maak het beslag: doe in een grote kom: het kikkererwtenmeel
bakpoeder
rijstbloem
kurkuma
zwarte uienzaadjes
chili poeder
komijn poeder
koriander poeder
zout en water
Goed vermengen en doe dan uien erbij en goed vermengen totdat alle uienringen goed gecoat zijn.
Controleer de temperatuur van de olie daar een stukje broodje erin te doen. Hetstukje brood moet langzaam bruin worden niet meteen verbranden of meteen donker worden.
Doe voorzichtig een lepel beslag in de olie. Niet teveel lepels tegelijk anders gaan ze aan elkaar plakken. Bak kleine porties voor 1 of 2 minuten totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Haal ze eruit met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi ze met een beetje zout en serveer ze meteen met coriander chutney of komkommer raita.
Maak het beslag: doe in een grote kom: het kikkererwtenmeel
bakpoeder
rijstbloem
kurkuma
zwarte uienzaadjes
chili poeder
komijn poeder
koriander poeder
zout en water
Goed vermengen en doe dan uien erbij en goed vermengen totdat alle uienringen goed gecoat zijn.
Controleer de temperatuur van de olie daar een stukje broodje erin te doen. Hetstukje brood moet langzaam bruin worden niet meteen verbranden of meteen donker worden.
Doe voorzichtig een lepel beslag in de olie. Niet teveel lepels tegelijk anders gaan ze aan elkaar plakken. Bak kleine porties voor 1 of 2 minuten totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Haal ze eruit met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi ze met een beetje zout en serveer ze meteen met coriander chutney of komkommer raita.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
Groetjes,
Anna.
KookJij.
ria zegt: