Recept
« Terug naar recepten
Uien - tomatensoep met rode Port
PT30M
Uien - tomatensoep met rode Port
Een heerlijk uien - tomatensoep met rode port recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
wijnerij
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Uien - tomatensoep met rode Port te bereiden
Pel de uien en snijd deze in ringen.
Kruis de tomaten in.
Leg ze even in kokend water (een kleine minuut).
Pel de tomaten.
snijd de tomaten in stukken.
Pel de teentjes knoflook en hak deze fijn.
Verhit de olijfolie in een soeppan.
Fruit hierin de uien en de knoflook glazig.
Schep dan de tomaten erbij en roerbak een en ander gedurende 3 minuten.
Giet vervolgens de bouillon en de port erbij en roer de tijm erdoor.
Kook het geheel zachtjes gedurende 15 minuten.
Serveer de soep in grote kommen