Recept
« Terug naar recepten
Uien uit de oven
PT45M
Uien uit de oven
Een heerlijk uien uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Uien uit de oven te bereiden
- de uien schoonmaken en door de helft snijden
-het bouillonblokje oplossen in een pan kokend water en hierin de uien koken voor 15 minuten
-de uien goed laten uitlekken (kookwater bewaren) en een beetje eruit halen zodat je kuipjes krijgt maar wel een goeie rand overlaten
-de helft van de ui wat je eruit gehaald hebt fijn snijden en mengen met de geraspte kaas en de tijm
-dit mengsel terug in de uien doen, goed hoog opvullen
-de uien in een ovenschaal zetten waar ze net inpassen
-ongeveer 150 cc van het kookwater over de uien verdelen (er staat dan uiteindelijk een bodempje bouillon in de ovenschaal)
-bruin bakken in een voorverwarmde oven van 200°C
-flink bestrooien met vers gemalen peper
-het bouillonblokje oplossen in een pan kokend water en hierin de uien koken voor 15 minuten
-de uien goed laten uitlekken (kookwater bewaren) en een beetje eruit halen zodat je kuipjes krijgt maar wel een goeie rand overlaten
-de helft van de ui wat je eruit gehaald hebt fijn snijden en mengen met de geraspte kaas en de tijm
-dit mengsel terug in de uien doen, goed hoog opvullen
-de uien in een ovenschaal zetten waar ze net inpassen
-ongeveer 150 cc van het kookwater over de uien verdelen (er staat dan uiteindelijk een bodempje bouillon in de ovenschaal)
-bruin bakken in een voorverwarmde oven van 200°C
-flink bestrooien met vers gemalen peper
netty zomer zegt: