Recept
« Terug naar recepten
Uienconfituur
PT60M
Uienconfituur
Een heerlijk uienconfituur recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yva Lookes
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
niet bekend
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Uienconfituur te bereiden
Snijd de uien in ringen en stoof in wat boter, kruid met pezo, suiker bijvoegen, ongeveer 600 gram per kilo uien.
Rozijnen, ongeveer twee soeplepels per kilo uien.
Bevochtigen met de rode wijn tot de ui net onder staat en onder deksel ± 30 minuten zacht koken.
Flinke scheut azijn erbij en nogmaals 30 minuten, maar nu zonder deksel zacht laten koken.
Laten afkoelen en in jampotten in de koelkast bewaart dit zeer lang. Lekker bij paté en alle wit koud wit vlees (kip , kalkoen en zelfs bij een royale snede ham).
Rozijnen, ongeveer twee soeplepels per kilo uien.
Bevochtigen met de rode wijn tot de ui net onder staat en onder deksel ± 30 minuten zacht koken.
Flinke scheut azijn erbij en nogmaals 30 minuten, maar nu zonder deksel zacht laten koken.
Laten afkoelen en in jampotten in de koelkast bewaart dit zeer lang. Lekker bij paté en alle wit koud wit vlees (kip , kalkoen en zelfs bij een royale snede ham).
poesjes zegt: