Recept
« Terug naar recepten
Uienroomsoep met kaaskoekjes
PT60M
Uienroomsoep met kaaskoekjes
Een heerlijk uienroomsoep met kaaskoekjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Uienroomsoep met kaaskoekjes te bereiden
Pel en hak de uien, bak ze glazig in de boter. Kruid met peper en zout. Strooi er de bloem bij en bak even mee. Blus al roerend met de vermout. Doe er de tijm en de groentebouillon bij. Breng aan de kook, dek af en laat 15 tot 20 min. sudderen.
Verwarm de oven voor op 200°C. Neem het deeg uit de verpakking en snij elk broodje in drie plakken.
Druk ze plat en leg ze op een met bakpapier bedekte ovenplaat.
Roer de eidooier los met 2 eetlp water en bestrijk er de deegplakjes mee (bewaar de rest van het eimengsel). Bestrooi ze met kaas en komijn. Zet ze onderaan in de oven en laat 10 min. bakken.
Vermeng de room met de rest van de eidooier. Verwijder de tijm en mix de bouillon. Roer er het eimengsel door en breng op smaak met nootmuskaat. Serveer de soep samen met de verse kaaskoekjes.
Verwarm de oven voor op 200°C. Neem het deeg uit de verpakking en snij elk broodje in drie plakken.
Druk ze plat en leg ze op een met bakpapier bedekte ovenplaat.
Roer de eidooier los met 2 eetlp water en bestrijk er de deegplakjes mee (bewaar de rest van het eimengsel). Bestrooi ze met kaas en komijn. Zet ze onderaan in de oven en laat 10 min. bakken.
Vermeng de room met de rest van de eidooier. Verwijder de tijm en mix de bouillon. Roer er het eimengsel door en breng op smaak met nootmuskaat. Serveer de soep samen met de verse kaaskoekjes.
Mijn kookverhaal (Inge Deyck)
Leuk voor de feestdagen, een verassend simpele soep met niet iets extra met de kaasbroodjes.
Hubertina zegt: