KookJij

Uiensoep (Spaans)

Ook de Spaanse uiensoep bestaat uit uien, smaakmakers (saffraan, paprika en sherry) en bouillon. Tevens zit hier ook amandelmeel in (deels vor de smaak en deels om iets te binden). Over het algemeen geen kaas.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Uiensoep (Spaans) te bereiden

  1. Doe de boter in de pan op middel hoog vuur en laat hem smelten.
  2. Fruit daarin aan de uien, knoflook en thijmblaadjes van de 3 takjes.
  3. Het mag best zo'n 30-40 minuten smoren met deksel op de pan. Wel zo nu en dan doorroeren.
  4. Vervolgens de paprikapoeder er bij doen en 3 minuten laten sudderen.
  5. Dan de saffraan er bij en weer 3 minuten laten sudderen.
  6. Dan gaat het amandelmeel er bij onder stevig roeren. Dat laten we dan ook even sudderen.
  7. Giet dan de bouillon er bij onder roeren en breng het mengsel vervolgens aan de kook. Laat dit even 10 minuten zachtjes door koken. Roer de sherry er door.
  8. Zet de staafmixer er in en pureer de uienmix tot een homogeen mengsel zonder klonten.
  9. Laat nog even trekken en dien op in de voorverwarmde borden / cq koppen en garneer met wat blaadjes thijm en een paar vers geroosterde amandeltjes.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Qua bijpassende drank geldt hier eigenlijk hetzelfde als bij de Franse uiensoep:
Drink de drank er bij welke gebruikt werd bij de bereiding, dus een glas Amontillado sherry. Anders een stevige rosé of een jonge lichte rode wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst