Recept
« Terug naar recepten
Uiensoep
PT30M
Uiensoep
Een heerlijk uiensoep recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Uiensoep te bereiden
Schil de uien en snijd ze in ringen,Schil en snipper de knoflook.Bak in de boter de uien goudbruin en voeg de knoflook toe en bak deze even mee.Strooi de bloem erover en bak even mee.Voeg de bouillon en de wijn toe en laat de soep 10 min.zachtjes koken.Voeg naar smaak cayennepeper,peper en/of zout toe.Snijde de ham in blokjes en laat ze in de soep warm worden.Leg in een soepterrinne de sneetjes stokbrood,schep de soep erin en bestrooi de bovenkant met de geraspte kaas.Zet de terrine even onder een voorverwarmde grill om de kaas te laten kleuren,Eet deze soep als hoofdgerecht met wat extra stokbrood en wat kruidenboter.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Ongeveer 150 cc lichte rode wijn.
Hugocnx.Als jouw smaak is dat de uien iets meer beet houden,dan minder lang laten koken,maar dan wordt de smaak minder vol.
Jan A:?
deuxchapeaux zegt:
Hallo hallo,excuses,de bouillon was van zijn rijtje gevallen.
Jan A
frits1958 zegt: