Recept
« Terug naar recepten
Vaderdagtaart
PT60M
Vaderdagtaart
Een heerlijk vaderdagtaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Dr. Oetker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vaderdagtaart te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop de eigelen met de poedersuiker romig. Klop het eiwit stijf, voeg de suiker beetje bij beetje toe en klop het eiwit tot het volledig stijf is.
Meng het stijfgeklopte eiwit onder de eigeelmassa. Zeef de bloem samen met het pudding poeder op de eimassa en meng dit voorzichtig. Giet de massa in een ingevette en bebloemde bakvorm (18 x 25 cm) en strijk deze glad. Schuif de bakvorm in de onderste helft van de voorverwarmde oven.
Laat het gebak op een taartrooster afkoelen en snijd dit dan 2 maal horizontaal door.
Doe de chocolade, boter en whisky in een mengkom en roer dit romig. Vul de taart met ¾ van deze crème en besprenkel het bovenste deel met een beetje whisky. Bestrijk de bovenkant en de randen van het gebak met de overige crème en plaats het gebak gedurende 1 uur in de koelkast.
Vorm van 2/3 van de marsepein een rol, rol deze op een met poedersuiker bestoven werkvlak uit tot een rechthoek (25 x 32 cm) en leg dit over de taart. Druk de zijkanten voorzichtig aan en snijd het teveel weg. Bewaar een beetje van deze marsepein voor de knoopjes. Vorm van de rest een rol en leg dit als vulling van de hemdskraag op de taart.
Kleur de overige marsepein met de voedingskleurstof en rol deze uit tot een dikte van ongeveer 3 mm. Snijd hieruit de kraag, leg deze over de marsepeinrol en versier deze met twee knoopjes. Snijd vervolgens de das en het hemdzakje uit en leg dit op het gebak. Rol voor het etiket een klein stukje marsepein uit tot een rechthoek en leg het in de hemdskraag. Vorm met een beetje glazuur de initialen op het etiket.
Klop de eigelen met de poedersuiker romig. Klop het eiwit stijf, voeg de suiker beetje bij beetje toe en klop het eiwit tot het volledig stijf is.
Meng het stijfgeklopte eiwit onder de eigeelmassa. Zeef de bloem samen met het pudding poeder op de eimassa en meng dit voorzichtig. Giet de massa in een ingevette en bebloemde bakvorm (18 x 25 cm) en strijk deze glad. Schuif de bakvorm in de onderste helft van de voorverwarmde oven.
Laat het gebak op een taartrooster afkoelen en snijd dit dan 2 maal horizontaal door.
Doe de chocolade, boter en whisky in een mengkom en roer dit romig. Vul de taart met ¾ van deze crème en besprenkel het bovenste deel met een beetje whisky. Bestrijk de bovenkant en de randen van het gebak met de overige crème en plaats het gebak gedurende 1 uur in de koelkast.
Vorm van 2/3 van de marsepein een rol, rol deze op een met poedersuiker bestoven werkvlak uit tot een rechthoek (25 x 32 cm) en leg dit over de taart. Druk de zijkanten voorzichtig aan en snijd het teveel weg. Bewaar een beetje van deze marsepein voor de knoopjes. Vorm van de rest een rol en leg dit als vulling van de hemdskraag op de taart.
Kleur de overige marsepein met de voedingskleurstof en rol deze uit tot een dikte van ongeveer 3 mm. Snijd hieruit de kraag, leg deze over de marsepeinrol en versier deze met twee knoopjes. Snijd vervolgens de das en het hemdzakje uit en leg dit op het gebak. Rol voor het etiket een klein stukje marsepein uit tot een rechthoek en leg het in de hemdskraag. Vorm met een beetje glazuur de initialen op het etiket.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
Kijk hier maar eens: http://www.deleukstetaartenshop.nl/kleurstoffen-c-1.html
Het is dus wel degelijk te verkrijgen. Mocht het gelukt zijn, met de Harley, stuur je het recept dan in?:D
Lijkt me heel leuk!:D
Liske zegt:
bla zegt: