Recept
« Terug naar recepten
Valencia-rijst
PT25M
Valencia-rijst
Een heerlijk valencia-rijst recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Valencia-rijst te bereiden
Rijst 10 minuten in koud water weken,afgieten,afspoelen en weer afgieten.Verhit op matig vuur olie en boter in een pan.Ui toevoegen en goudbruin en zacht bakken;voeg rijst toe en zet het vuur laag.Roer de rijst 2 minuten tot hij goudkleurig is.Sinaasappelschil,sap,sherry en bouillon toevoegen en goed afgedekt aan de kook brengen;eenmaal roeren.Vuur laag zetten en afgedkt 10 minuten laten pruttelen tot bijna al het vocht is opgenomen.Van het vuur halen en 5 minuten afgedekt laten staan tot al het vocht is opgenomen.Met een vork de rijst los roeren en opdienen.