Recept
« Terug naar recepten
Vanilleboogjes.
PT30M
Vanilleboogjes.
Een heerlijk vanilleboogjes. recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ingrid Lauwaerts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vanilleboogjes. te bereiden
- bereid een zetdeeg :
- zeef de bloem en vermeng met de gemalen amandelen
- snijd de boter in kleine blokjes
- voeg het suiker, het zout en de stukjes boter toe aan de bloem
- voeg de eierdooiers toe en kneed tot een homogene massa bekomen wordt
- laat het deeg stollen in de koelkast
- vorm het deeg tot een rol met een diameter van 3 cm
- snijd in plakjes van 1 cm
- maak van de plakjes kleine boogjes
- leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier
- bak ze af in een voorverwarmde oven van 190°C gedurende ca 10 minuten
- bereid ondertussen de afwerking :
- vermeng de suiker met het merg van de vanillestok (je kan ook poedersuiker gebruiken)
- haal de koekjes uit de oven, leg ze op een taartrooster
- wentel de nog lauwe koekjes in het suiker-vanillemengsel
- zeef de bloem en vermeng met de gemalen amandelen
- snijd de boter in kleine blokjes
- voeg het suiker, het zout en de stukjes boter toe aan de bloem
- voeg de eierdooiers toe en kneed tot een homogene massa bekomen wordt
- laat het deeg stollen in de koelkast
- vorm het deeg tot een rol met een diameter van 3 cm
- snijd in plakjes van 1 cm
- maak van de plakjes kleine boogjes
- leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier
- bak ze af in een voorverwarmde oven van 190°C gedurende ca 10 minuten
- bereid ondertussen de afwerking :
- vermeng de suiker met het merg van de vanillestok (je kan ook poedersuiker gebruiken)
- haal de koekjes uit de oven, leg ze op een taartrooster
- wentel de nog lauwe koekjes in het suiker-vanillemengsel