Recept
« Terug naar recepten
Vanillecupcake - vanilleglazuur
PT45M
Vanillecupcake - vanilleglazuur
Een heerlijk vanillecupcake - vanilleglazuur recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Cupcakes elke dag feest - Alisa Morov
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vanillecupcake - vanilleglazuur te bereiden
Verwarm de oven voor op 170°C.
Zeef de bloem met het bakpoeder, de dubbelzure soda en het zout.
Zet weg.
Doe de boter in de kom van een keukenmachine en klop hem romig.
Voeg al kloppend beetje voor beetje de suiker toe en klop 3 minuten tot het mengsel mooi licht en romig is.
Voeg al kloppend een voor een de eieren toe en klop 20 seconden na elke toevoeging.
Schraap telkens de wand van de kom schoon.
Meng in een kom de karnemelk met de vanille-essence.
Doe de gezeefde, droge ingrediënten om en om met het karnemelkmengsel al kloppend bij het botermengsel (begin en einig met de droge ingrediënten).
Klop niet langer dan nodig is.
Schep met een lepel het beslag in de cupcakevormpjes tot die voor twee derde gevuld zijn.
Bak de cupcakes 30-35 minuten in de oven, of tot een ingestoken satestokje er schoon uit komt.
Vul een spuitzak met een groot, stervormig mondstuk met de vanille-botercreme.
Spuit de creme in een decoratief toefje op de cupcakes.
Zeef de bloem met het bakpoeder, de dubbelzure soda en het zout.
Zet weg.
Doe de boter in de kom van een keukenmachine en klop hem romig.
Voeg al kloppend beetje voor beetje de suiker toe en klop 3 minuten tot het mengsel mooi licht en romig is.
Voeg al kloppend een voor een de eieren toe en klop 20 seconden na elke toevoeging.
Schraap telkens de wand van de kom schoon.
Meng in een kom de karnemelk met de vanille-essence.
Doe de gezeefde, droge ingrediënten om en om met het karnemelkmengsel al kloppend bij het botermengsel (begin en einig met de droge ingrediënten).
Klop niet langer dan nodig is.
Schep met een lepel het beslag in de cupcakevormpjes tot die voor twee derde gevuld zijn.
Bak de cupcakes 30-35 minuten in de oven, of tot een ingestoken satestokje er schoon uit komt.
Vul een spuitzak met een groot, stervormig mondstuk met de vanille-botercreme.
Spuit de creme in een decoratief toefje op de cupcakes.
brinkie1970 zegt: