In de Bretagne een specialiteit geserveerd op pannekoeken, lekker.
Een subtiel smaakje zoet/zout.
Op de boterham ook aan te prijzen.
Recept
« Terug naar recepten
Variatie op crème de Salidou
PT30M
Variatie op crème de Salidou
Een heerlijk variatie op crème de salidou recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Martine De Clercq
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Variatie op crème de Salidou te bereiden
Laat de suiker op een zacht vuurtje tot karamel worden.
De suiker niet omroeren voor hij een kleurtje krijgt.
Ondertussen de room verwarmen.
Als de suiker gekarameliseerd is van het vuur nemen en de boter in de suiker laten smelten. De pan weer op het vuur stellen en de hete room erbij en goed roeren tot je een homogene massa hebt. De crème in jam potje laten afkoelen, afsluiten en in de koelkast laten opstijven.
De suiker niet omroeren voor hij een kleurtje krijgt.
Ondertussen de room verwarmen.
Als de suiker gekarameliseerd is van het vuur nemen en de boter in de suiker laten smelten. De pan weer op het vuur stellen en de hete room erbij en goed roeren tot je een homogene massa hebt. De crème in jam potje laten afkoelen, afsluiten en in de koelkast laten opstijven.