Recept
« Terug naar recepten
Varkens filetrollade met paddestoelensaus
PT75M
Varkens filetrollade met paddestoelensaus
Een heerlijk varkens filetrollade met paddestoelensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkens filetrollade met paddestoelensaus te bereiden
Voorbereiden:
Champignons en paddestoelen schoonvegen met borsteltje en grote paddestoelen in grove stukken snijden.
Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
Italiaanse kruiden van takjes rissen en fijnhakken.
Bereiden:
In braadpan boter verhitten.
Rollade in ca 10 min. rondom bruin bakken.
Langs rand van pan wijn erbij schenken.
Boter en helft van Italiaanse kruiden toevoegen.
Rollade afgedekt in ca 45 min. zachtjes gaarstoven.
Regelmatig keren.
Ca 10 min. voor het opdienen, in koekenpan boterverhitten, spekreepjes krokant bakken en op bord scheppen.
In bakvet paddestoelen al omscheppend op hoog vuur , vocht laten verdampen.
Bosuitjes erdoor scheppen en ca 1min meebakken.
Rollade op plank leggen en onder aluminiumfolie warm houden.
Stoofvocht boven andere pan zeven.
Room en 1 1/2 el Italiaanse kruiden door stoofvocht roeren.
Aan de kook brengen en inkoken tot gebonden saus.
Spekjes en helft van paddestoelen met bosui erdoor scheppen en heel even laten doorwarmen.
Rollade in plakken snijden en op borden leggen.
Saus erover en ernaast scheppen rest van paddestoelen erop scheppen en rest van Italiaanse kruiden erover strooien.
Champignons en paddestoelen schoonvegen met borsteltje en grote paddestoelen in grove stukken snijden.
Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
Italiaanse kruiden van takjes rissen en fijnhakken.
Bereiden:
In braadpan boter verhitten.
Rollade in ca 10 min. rondom bruin bakken.
Langs rand van pan wijn erbij schenken.
Boter en helft van Italiaanse kruiden toevoegen.
Rollade afgedekt in ca 45 min. zachtjes gaarstoven.
Regelmatig keren.
Ca 10 min. voor het opdienen, in koekenpan boterverhitten, spekreepjes krokant bakken en op bord scheppen.
In bakvet paddestoelen al omscheppend op hoog vuur , vocht laten verdampen.
Bosuitjes erdoor scheppen en ca 1min meebakken.
Rollade op plank leggen en onder aluminiumfolie warm houden.
Stoofvocht boven andere pan zeven.
Room en 1 1/2 el Italiaanse kruiden door stoofvocht roeren.
Aan de kook brengen en inkoken tot gebonden saus.
Spekjes en helft van paddestoelen met bosui erdoor scheppen en heel even laten doorwarmen.
Rollade in plakken snijden en op borden leggen.
Saus erover en ernaast scheppen rest van paddestoelen erop scheppen en rest van Italiaanse kruiden erover strooien.
bertal zegt:
Heel leuk deze reactie
wens je ook nog een heel gelukkig en gezond 2008
verder veel succes met koken:):)
m.v.g. Bert Allers