KookJij

Varkensbuik Geroosterd op Chinese Wijze

Neem een stuk varkensbuik, waaraan veel vlees zit, anders wordt het te spekkerig. De kunst is om het vel knapperig te krijgen. Dat is de bedoeling.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkensbuik Geroosterd op Chinese Wijze te bereiden

  1. Droog het stuk varkensbuik goed met keukenpapier.
  2. Snij met een mes in de zijkant diep in en schuif in de snee diep weg de tenen knoflook.
  3. Wrijf het vlezige deel van de varkensbuik eerst in met 5 kruidenpoeder, daarna met witte peper.
  4. Zet onderin de oven de ovenbak met een laagje water.
  5. Zet op een rooster het stuk vlees dat gepikeerd is met knoflook en ingesmeerd is met peper en 5 kruidenpoeder - met de huid naar boven - en leg er zo veel mogelijk zout op als mogelijk is en schuif dan het geheel hoog in de oven gedurende 1 uur.
  6. Vleessappen en vet zal in de bak met water lopen en het water voorkomt het uitdrogen van het vlees. Water eventueel bijvullen zo nodig. Eventueel langer bakken dan 1 uur als de zoutkorst nog niet hard is.
  7. Dan voorzichtig uit de oven schuiven, zoutkorst afpellen, oven op 240 graden zetten en weer 40 minuten laten roosteren (houd het water in de gaten) of 60 minuten op 220 graden Celsius.
  8. Haal uit de oven en laat 15 minuten rusten.
  9. Snij in hapklare blokjes en serveer met de saus of eet met witte rijst en een sperciebonen schotel en atjar.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hier bij een droge Gewurztraminer of Riesling.
Wanneer het gerecht echt pedis is gemaakt is een minder droge wijn aangenamer.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst