KookJij

Varkensfilet met Boursin en Pesto

Een heerlijk varkensfilet met boursin en pesto recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkensfilet met Boursin en Pesto te bereiden

*Begin met de pesto: ris de blaadjes van de basilicumstelen en doe de helft in de keukenmachine en druk paar maal op de puls-knop.Dan de andere helft van de blaadjes er bij en weer even "pulsen".Doe dan de knoflook,nootjes en kaas in de machine en "puls"
weer een aantal keren voor je de machine gewoon laat draaien.Doe dan met draaiende motor heel langzaam de olie er bij en draai zo een mooie dikke pesto-pasta.
*Nu maken we een homogeen mengsel van de Boursin en de pesto
*We pakken dan de varkensfilet en snijden hem overlangs in tot 2 cm voor het eind.We kunnen het stuk vlees nu als het ware openklappen tot een 2 maal zo grote lap.
Dat gedaan hebbend smeren we de bovenzijde van die lap in met de Boursin-pesto-pasta en doen daar flink veel zwarte peper uit de molen op.Vervolgens rollen we de lap vlees op en houden het pakket vlees dicht met behulp van stokjes (pennetjes) of vleesdraad.
We hebben nu een soort van rollade van varkensfilet.
gevuld met Boursin-pesto.
*Zet de oven aan op 80 graden Celsius
*We verhitten nu de rijst olie in de pan en schroeien het vlees aan alle zijden snel dicht
*Hierna zetten we het vlees met pan en all in de oven,nadat we eerst de roomboter bij het vlees hebben gedaan.
*Laat het vlees nagaren gedurende 1 uur in de oven en schep 1 maal per 15 minuten de gesmolten roomboter over het vlees
*Haal het vlees na 1 uur uit de oven en laat het rusten onder een stuk alu-folie gedurende 10 minuten.
*Snij dwars op de draad 1 cm dikke plakken en serveer met een lepeltje gesmolten boter

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*Serveer op voorverwarmde borden met gekookte aardappeltjes (of puree) met spercieboontjes,of worteltjes,
of doperwtjes,gewokte spinazie,enz

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Goedemorgen Liske,
Als jij rundvlees wil gebruiken in plaats van varkensvlees,dan lijkt mij dat prima.Ik zou niets veranderen aan het recept,ook niet qua tijden of temperaturen.Ook lamsvlees en kalfsvlees gaan goed.Ik noemde hier varkensvlees in het recept,omdat dat het minst kostbaar leek.
Met vr.gr.Jan A:o
Liske

Liske zegt:
Hoi Jan,
Ik eet in de regel niet veel varkensvlees i.v.m. een huidziekte, is dit recept ook geschikt om met rundvlees te bereiden? ( ik denk zelf van wel) hoelang zijn de bereidingstijden dan, of ongeveer hetzelfde? (ligt natuurlijk ook aan het soort rundvlees dat je gebruikt) Wie heeft tips? Alvast bedankt!
gerriehouwers

gerriehouwers zegt:
lijkt me een goed hoofdgerecht voor een diner met vrienden
franeke

franeke zegt:
hmmmmmmmmmmm...het ziet er heerlijk uit!
deze ga ik uit proberen !
dank u wel!;)
ellobby

ellobby zegt:
een echte kok (of hobby)kookt graag met wijn en drinkt bij het eten ook een lekker glas wijn daar hoef je geen alcolist voor te zijn.
gewoon héérlijk eten en genieten van een goed glss wijn proost :p
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Tieske,Heerlijk dat ene glas!!!
Jan A:D
Tieske

Tieske zegt:
Het lijk wel of je alcolist bent Jan want je drinkt er overal alcohol bij!