OPDIENEN:Op een voorverwarmd bord:
-plakken gebakken goudreinet
-op de appel schijven varkensfilet
-op de varkensfilet de zwartebessen saus
Recept
« Terug naar recepten
Varkensfilet met Zwarte Bessen
PT150M
Varkensfilet met Zwarte Bessen
Een heerlijk varkensfilet met zwarte bessen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
55+ Magazine
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensfilet met Zwarte Bessen te bereiden
*Doe de bessen met de suiker en het water in een kleine steelpan (deksel er op)en breng de inhoud aan de kook.Zodra de bessen koken van het vuur nemen,uit laten lekken in een zeef,lekvocht opvangen en het geheel laten afkoelen.
*Verhit de olie in een antiaanbak pan en braad het vlees rondom snel bruin.
*Zet dan het vlees in de oven die reeds aan stond op 75 graden Celsius en houd hem daar ongeveer 2 uur in,maar wel met een deksel op de pan.
*Ondertussen:Verhit een eetlepel boter in een pannetje en bak daarin de plakjes appel,tot ze mooi gekleurd zijn.Bestrooi met de kaneel en houd warm.
*Zodra het vlees klaar is uit de oven halen,bestrooien met peper en zout en warm wegzetten onder alu-folie
*In de vleespan doen we het kookvocht van de bessen en de bessenjam.Dit laten we iets inkoken en dan kloppen we de resterende roomboter erdoor tot een glanzende saus is verkregen.Hierdoor roeren we de zwartebessen tot die warm zijn.
*Verhit de olie in een antiaanbak pan en braad het vlees rondom snel bruin.
*Zet dan het vlees in de oven die reeds aan stond op 75 graden Celsius en houd hem daar ongeveer 2 uur in,maar wel met een deksel op de pan.
*Ondertussen:Verhit een eetlepel boter in een pannetje en bak daarin de plakjes appel,tot ze mooi gekleurd zijn.Bestrooi met de kaneel en houd warm.
*Zodra het vlees klaar is uit de oven halen,bestrooien met peper en zout en warm wegzetten onder alu-folie
*In de vleespan doen we het kookvocht van de bessen en de bessenjam.Dit laten we iets inkoken en dan kloppen we de resterende roomboter erdoor tot een glanzende saus is verkregen.Hierdoor roeren we de zwartebessen tot die warm zijn.