Recept
« Terug naar recepten
Varkensfiletlapjes met citrusfruit
PT5M
Varkensfiletlapjes met citrusfruit
Een heerlijk varkensfiletlapjes met citrusfruit recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
5 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensfiletlapjes met citrusfruit te bereiden
Schil 2 sinaasappels en de grapefruit dik tot op het vruchtvlees.Snijd de partjes tussen de vliezen uit en vang hierbij het sap op.Bewaar het fruit afgedekt.Pers de andere sinaasappels uit.Breng dit sap met het opgevangen sap en de bouillon aan de kook en kook het voor de helft in.Giet de slagroom bij het sap.Roer de maizena met 3 el.water tot een glad papje.Voeg het al roerend aan de saus toe en breng het op smaak met peper en zout.Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi deze met peper en zout.Verhit de boter in een koekepan en bak hierin de filets aan beide kanten op hoog vuur lichtbruin en op halfhoog vuur in 6 min.per kant gaar.Verwarm intussen de saus.Verdeel het fruit over vier borden.Leg het vlees erbij en schep de saus erop en ernaast.Garneer het vlees met een toefje peterselie.