Recept
« Terug naar recepten
Varkensfiletrollade met biersaus
PT30M
Varkensfiletrollade met biersaus
Een heerlijk varkensfiletrollade met biersaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
MCD folder week 14 2012 - A. Janssen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensfiletrollade met biersaus te bereiden
Scheur de lauriersblaadjes in kleine stukjes.
Leg de varkensfiletrollade in een schaal en steek de kruidnageltjes in het vlees.
Rangschik de stukjes laurier op de rollade en giet het bier erbij.
Laat het geheel enkele uren in de koelkast intrekken (af en toe het vlees draaien).
Pel en snipper de sjalotjes fijn.
Snijd het spek in kleine blokjes.
Vermeng de sjalotjes en spek met de honing, mosterd en dille dressing tot een papje.
Haal de rollade uit het bier en dep het vlees iets droog.
Verhit de boter en bak hierin de rollade goudbruin.
Leg de rollade op een ovenschaal en bestrijk de rollade met het sjalottenpapje.
Gaar de rollade in een oven van 175 graden in circa 2 uur (bedek het vlees na 1 uur met aluminiumfolie).
Snijd het vlees in plakjes en serveer op warme borden.
Leg de varkensfiletrollade in een schaal en steek de kruidnageltjes in het vlees.
Rangschik de stukjes laurier op de rollade en giet het bier erbij.
Laat het geheel enkele uren in de koelkast intrekken (af en toe het vlees draaien).
Pel en snipper de sjalotjes fijn.
Snijd het spek in kleine blokjes.
Vermeng de sjalotjes en spek met de honing, mosterd en dille dressing tot een papje.
Haal de rollade uit het bier en dep het vlees iets droog.
Verhit de boter en bak hierin de rollade goudbruin.
Leg de rollade op een ovenschaal en bestrijk de rollade met het sjalottenpapje.
Gaar de rollade in een oven van 175 graden in circa 2 uur (bedek het vlees na 1 uur met aluminiumfolie).
Snijd het vlees in plakjes en serveer op warme borden.