Recept
« Terug naar recepten
Varkensfricandeau in roomsaus
PT180M
Varkensfricandeau in roomsaus
Een heerlijk varkensfricandeau in roomsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensfricandeau in roomsaus te bereiden
-varkensfricandeau goed insmeren met peper en zout
-boter smelten in de braadpan en de varkensfricandeau goed bruin aanbraden
-deksel op de pan doen,vuur laag zetten en 20 minuutjes laten aanbraden onder regelmatig omkeren
-vlees uit de pan nemen
-champignons bakken in het braadvet
-vlees in plakken snijden
-terug in de pan doen en zoveel (kokend)water erbij doen tot het vlees ruim onderstaat
-aan de kook brengen en dan alle overige ingredienten erbbij doen buiten het zakje roomsaus
-goed doorroeren en dan vuur laag zetten en deksel schuin op de pan doen
-ruim 3 uur laten sudderen
-alles met een schuimspaan eruit scheppen en de saus maken met het zakje peper roomsaus
-de laurier en kruidnagel tussen het vlees uithalen en het vlees terug doen in de pan
-5 minuutjes sudderen en klaar!
heerlijk met gekookte aardappel en eigenlijk wel iedere soort groente
-boter smelten in de braadpan en de varkensfricandeau goed bruin aanbraden
-deksel op de pan doen,vuur laag zetten en 20 minuutjes laten aanbraden onder regelmatig omkeren
-vlees uit de pan nemen
-champignons bakken in het braadvet
-vlees in plakken snijden
-terug in de pan doen en zoveel (kokend)water erbij doen tot het vlees ruim onderstaat
-aan de kook brengen en dan alle overige ingredienten erbbij doen buiten het zakje roomsaus
-goed doorroeren en dan vuur laag zetten en deksel schuin op de pan doen
-ruim 3 uur laten sudderen
-alles met een schuimspaan eruit scheppen en de saus maken met het zakje peper roomsaus
-de laurier en kruidnagel tussen het vlees uithalen en het vlees terug doen in de pan
-5 minuutjes sudderen en klaar!
heerlijk met gekookte aardappel en eigenlijk wel iedere soort groente
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
apu zegt:
spikeysmum zegt:
monique zegt:
tortie zegt:
ineke zegt:
Groetjes ineke