KookJij

Varkensfricandeau in roomsaus

Een heerlijk varkensfricandeau in roomsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkensfricandeau in roomsaus te bereiden

-varkensfricandeau goed insmeren met peper en zout
-boter smelten in de braadpan en de varkensfricandeau goed bruin aanbraden
-deksel op de pan doen,vuur laag zetten en 20 minuutjes laten aanbraden onder regelmatig omkeren
-vlees uit de pan nemen
-champignons bakken in het braadvet
-vlees in plakken snijden
-terug in de pan doen en zoveel (kokend)water erbij doen tot het vlees ruim onderstaat
-aan de kook brengen en dan alle overige ingredienten erbbij doen buiten het zakje roomsaus
-goed doorroeren en dan vuur laag zetten en deksel schuin op de pan doen
-ruim 3 uur laten sudderen
-alles met een schuimspaan eruit scheppen en de saus maken met het zakje peper roomsaus
-de laurier en kruidnagel tussen het vlees uithalen en het vlees terug doen in de pan
-5 minuutjes sudderen en klaar!
heerlijk met gekookte aardappel en eigenlijk wel iedere soort groente

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ineke

ineke zegt:
Lijkt me erg lekker, ga dit zeker een keer proberen.
Groetjes ineke
apu

apu zegt:
Omdat champignons vocht opnemen en dus alle kruiden in het vocht, bij mij zijn ze nog nooit kapot gekookt, ze koken, ja ook niet, het suddert gewoon waardoor ze toch vrij stevig blijven, maar het is een kwestie van smaak, je kan ze natuurlijk ook pas later erin doen.
spikeysmum

spikeysmum zegt:
Waarom doe je de champignons er al zo vroeg bij? Koken ze zo niet helemaal kapot? Ik zou die pas het laatste kwartier erbij doen denk ik.
tortie

tortie zegt:
Bedankt voor je snelle reactie. Ga het dinsdag proberen.
monique

monique zegt:
Droog word het vlees sowieso niet doordat het pruttelt in water, de reden dat het zolang opstaat is om het zo zacht te krijgen, maar ik neem meestal een stuk vlees van ongeveer een kilo.
tortie

tortie zegt:
Lijkt me lekker, maar even een vraag hoeveel kilo weegt het vlees dan dat het eerst 1,5 uur moet sudderen en de dag ernaar nog eens een uur .Kun je dat even opgeven want ben anders bang dat het te droog wordt als ik een kleiner stuk neem. Bedankt vast. jane.