Recept
« Terug naar recepten
Varkensgebraad met ananas
PT150M
Varkensgebraad met ananas
Een heerlijk varkensgebraad met ananas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 à 6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensgebraad met ananas te bereiden
Dep een varkensgebraad goed droog en kruid met peper en zout. Leg het in een braadschotel met de tijm, de salie en de groene peperbolletjes. Giet er wat olijfolie over en zet het gebraad in een voorverwarmde oven op 210°C. Laat een tiental min. bakken. Snij een verse ananas in blokjes, doe ze bij het vlees en giet er de whisky of cognac over. Bestijk het vlees met honing. Zet de oven op 140°C. en laat het vlees 2 uur garen op lage temperatuur. Giet er regelmatig saus over. Zet de laatste 20 min. de oven nog even op de hoogste stand zodat het vlees mooi bruin wordt.
Snij het vlees in stukken en serveer.
Snij het vlees in stukken en serveer.
franeke zegt: