Recept
« Terug naar recepten
Varkensgebraad met cider en appeltjes
PT60M
Varkensgebraad met cider en appeltjes
Een heerlijk varkensgebraad met cider en appeltjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
libelle lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensgebraad met cider en appeltjes te bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met olie.
Schil de appelen en snij ze in kwartjes. Pel en snipper de ui fijn.
Stoof de uisnippers glazig in olie en neem ze weer uit de pan. Bak in dezelfde pan het gebraad rondom aan. Kruid met peper en zout.
Doe het gebraad in de ovenschaal en leg er de uitjes en appel rond. Bestrooi het vlees met tijmblaadjes, leg er botervlokjes op en schenk er de cider bij. Zet 1 uur in de oven, en overgiet geregeld met het braadvocht.
Schil de appelen en snij ze in kwartjes. Pel en snipper de ui fijn.
Stoof de uisnippers glazig in olie en neem ze weer uit de pan. Bak in dezelfde pan het gebraad rondom aan. Kruid met peper en zout.
Doe het gebraad in de ovenschaal en leg er de uitjes en appel rond. Bestrooi het vlees met tijmblaadjes, leg er botervlokjes op en schenk er de cider bij. Zet 1 uur in de oven, en overgiet geregeld met het braadvocht.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
irethr zegt:
derbyke zegt:
Je laat maar weten hoe je het bereid hebt:);):p
irethr zegt:
fijnproever zegt: