Recept
« Terug naar recepten
Varkensgoulash met champignons
PT45M
Varkensgoulash met champignons
Een heerlijk varkensgoulash met champignons recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
14
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensgoulash met champignons te bereiden
Dep de varkensfilet droog en halveer hem overlangs.Snijd de filet in dunne plakjes.Maak de champignons schoon en snijd deze ook in plakjes.Pel de sjalotten en halveer ze.Braad de spekblokjes in 1 el.hete olie aan en haal ze uit de pan.Verhit 2-3 el.olie met het braadvet en braad de varkensfilets in porties op hoog vuur aan.Breng het vles op smaak met peper en zout en haal ze uit de pan.Bak de sjalotjes en de champignons 2-3 min.in het braadvet.Strooi de bloem eroverheen en laat het lichtjes bruinen.Blus de sjalotjes en champignons af met 1.25 ml.water,wijn en de slagroom en breng het aan de kook.Voeg de bouillonblokjes en de tijm toe en laat het geheel 5 min.sudderen en regelmatig door roeren.Voeg het spek en het vlees toe en verwarm het weer.Breng de goulash op smaak met creme fraiche,zout en peper.Garneer de goulash met wat takjes of fijngehakte peterselie.
Lekker met gekookte,gebakken aardappelen en een gemengde salade.
Lekker met gekookte,gebakken aardappelen en een gemengde salade.
Helen zegt: