Recept
« Terug naar recepten
Varkenshaas met calvados appeltjes en gevulde paprika
PT45M
Varkenshaas met calvados appeltjes en gevulde paprika
Een heerlijk varkenshaas met calvados appeltjes en gevulde paprika recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
boursin gerechten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenshaas met calvados appeltjes en gevulde paprika te bereiden
Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten, maar laat de steeltjes zitten. Rasp de aardappelen grof (in de keukenmachine). Schep de Boursin Cuisine met de uiringetjes, tomaat, hazelnoten er luchtig door. Vul de paprika's met dit mengsel en zet ze naast elkaar in een ovenschaal. Schenk de bouillon op de bodem. Strooi de kaas erover en bak de paprika's in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak het vlees om en om goudbruin. Draai het vuur lager en bak het vlees 10-15 minuten.
Schil intussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in partjes. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de appelpartjes met de suiker goudbruin. Voeg de calvados toe (flambeer ze eventueel) en voeg, als de alcohol verdampt is, de room toe.
Bereid de stoomgroenten volgens de gebruiksaanwijzing.
Snijd het vlees in schuine plakken. Leg de gevulde paprika op het bord, leg het vlees erop en schep de appeltjes met de saus eromheen.
Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak het vlees om en om goudbruin. Draai het vuur lager en bak het vlees 10-15 minuten.
Schil intussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in partjes. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de appelpartjes met de suiker goudbruin. Voeg de calvados toe (flambeer ze eventueel) en voeg, als de alcohol verdampt is, de room toe.
Bereid de stoomgroenten volgens de gebruiksaanwijzing.
Snijd het vlees in schuine plakken. Leg de gevulde paprika op het bord, leg het vlees erop en schep de appeltjes met de saus eromheen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Danielle Hoeksema-Boon zegt:
jacques zegt: