Recept
« Terug naar recepten
Varkenshaas met rauwe ham in filodeeg
PT45M
Varkenshaas met rauwe ham in filodeeg
Een feestelijk recept, fijn voor de kerstdagen!
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
allerhande
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenshaas met rauwe ham in filodeeg te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de varkenshaasjes doormidden en wrijf de 4 stukken in met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en bestrijk elk stuk met tapenade. Wikkel elk varkenshaasje in 2 plakken rauwe ham. Spreid 4 vellen filodeeg uit op het aanrecht en bestrijk ze dun met olie. Leg hier de andere 4 vellen deeg op. Leg in het midden van elk stapeltje filodeeg een stuk varkenshaas met rauwe ham. Wikkel het filodeeg er strak omheen en vouw het als een pakketje dicht. Bestrijk de pakketjes rondom met olijfolie. Leg de deegpakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in het midden van de oven in 30 minuten goudbruin en gaar. Snijd voor het serveren elk deegpakketje schuin door, zodat het vlees te zien is.
Rebekka zegt:
Bedankt!
Groetjes