Recept
« Terug naar recepten
Varkenshaasje in korstdeeg met groene kool
PT45M
Varkenshaasje in korstdeeg met groene kool
Een heerlijk varkenshaasje in korstdeeg met groene kool recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vlees.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenshaasje in korstdeeg met groene kool te bereiden
Ontnerf de groene kool en was zorgvuldig.
Blancheer 4 grote bladeren kool in gezouten water en verfris.
Blancheer fijn gesneden kool in gezouten water en verfris.
Sueer gehakte uien in boter en voeg de groene kool toe.
Bak speklardons in boter en voeg bij de kool, kruid met pezomus.
Bak 8 plakjes gerookt spek in boter en laat verder drogen in oven aan 90°C.
Kruid de varkenshaasjes, kleur de varkenshaasjes in de boter en besmeer met mosterd.
Rol het vlees in een blad groene kool en dan in bladerdeeg.
Doreer met eigeel en trek strepen met een vork.
Laat 10 minuten rusten en bak af aan 200°C.
Sueer gehakte sjalot in boter, singeer met bloem, blus met rode wijn, voeg tijm toe en laat inkoken.
Voeg kalfsjus toe en laat inkoken tot sausdikte, werk af met een klontje boter.
Leg de groene kool midden op het bord, plaats de versneden plakjes vlees erbij en werk af met de saus en het gedroogd spek.
Blancheer 4 grote bladeren kool in gezouten water en verfris.
Blancheer fijn gesneden kool in gezouten water en verfris.
Sueer gehakte uien in boter en voeg de groene kool toe.
Bak speklardons in boter en voeg bij de kool, kruid met pezomus.
Bak 8 plakjes gerookt spek in boter en laat verder drogen in oven aan 90°C.
Kruid de varkenshaasjes, kleur de varkenshaasjes in de boter en besmeer met mosterd.
Rol het vlees in een blad groene kool en dan in bladerdeeg.
Doreer met eigeel en trek strepen met een vork.
Laat 10 minuten rusten en bak af aan 200°C.
Sueer gehakte sjalot in boter, singeer met bloem, blus met rode wijn, voeg tijm toe en laat inkoken.
Voeg kalfsjus toe en laat inkoken tot sausdikte, werk af met een klontje boter.
Leg de groene kool midden op het bord, plaats de versneden plakjes vlees erbij en werk af met de saus en het gedroogd spek.
lidy2 zegt:
Hahaha.
Ga ik ook maken!!!
Groet,
Lidy.:D