Recept
« Terug naar recepten
Varkenshaasje met oesterzwammen
PT45M
Varkenshaasje met oesterzwammen
Een heerlijk varkenshaasje met oesterzwammen recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenshaasje met oesterzwammen te bereiden
De sjalotjes pellen en snipperen. De oesterzwammen schoonmaken en in reepjes snijden. De tomaten in stukjes snijden. Het vlees inwrijven met peper en zout. In een koekenpan de boter verhitten en hierin het vlees rondom bruin bakken. Het vlees even uit de pan nemen. In het achtergebleven braadvet de sjalotjes, oesterzwammen ca. 5 min. bakken. De in stukjes gesneden tomaten (met het vocht) erdoor roeren. Het mengsel op smaak brengen met peper en zout en al roerend aan de kook brengen. Het vlees weer toevoegen en met de deksel op de pan ca.10 min. zachtjes stoven, het vlees af en toe omdraaien. Het vlees uit de pan nemen en in aluminiumfolie warm houden. De creme fraiche door de saus roeren en aan de kook brengen. In ca. 3 min. de saus laten inkoken. Het vlees in plakken snijden en over 2 borden verdelen. De saus ernaast schenken. Garneer het met de bieslook.
Ineke zegt: