Recept
« Terug naar recepten
Varkenshaasje met savooikool en wortelen
PT80M
Varkenshaasje met savooikool en wortelen
Een heerlijk varkenshaasje met savooikool en wortelen recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ronny Henri Szostek
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenshaasje met savooikool en wortelen te bereiden
1) Snijd de savooikool in stukken. Snijd de wortelen en de aardappelen in blokjes en hak de ui fijn.
2) Wrijf het vlees in met peper en zout. Verhit de boter en bak het varkenshaasje rondom goudbruin. Zet het vuur lager en laat het vlees onder regematig keren 10 a 15 minuten bakken. Haal het vlees uit de pan en houd warm in aluminium folie.
3) Bak de ui en de majoraan in het braadvet van het varkenshaasje. Voeg de komijnpoeder toe, de savooikool, de aardappelen en de wortelen toe en laat even meestoven. Giet de boullion erbij. Dek af en laat alles 30 minuten garen. Breng op smaak met zout en peper.
4) snijd het varkenshaasje in plakjes. Roer het braadvet door de groenten en leg hier de vleesplakjes boveop. Naar wens met verse majoraan garneren en serveren.
2) Wrijf het vlees in met peper en zout. Verhit de boter en bak het varkenshaasje rondom goudbruin. Zet het vuur lager en laat het vlees onder regematig keren 10 a 15 minuten bakken. Haal het vlees uit de pan en houd warm in aluminium folie.
3) Bak de ui en de majoraan in het braadvet van het varkenshaasje. Voeg de komijnpoeder toe, de savooikool, de aardappelen en de wortelen toe en laat even meestoven. Giet de boullion erbij. Dek af en laat alles 30 minuten garen. Breng op smaak met zout en peper.
4) snijd het varkenshaasje in plakjes. Roer het braadvet door de groenten en leg hier de vleesplakjes boveop. Naar wens met verse majoraan garneren en serveren.
Jan Bouwmeester zegt: