KookJij

Varkenshaasje met savooikool en wortelen

Een heerlijk varkenshaasje met savooikool en wortelen recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkenshaasje met savooikool en wortelen te bereiden

1) Snijd de savooikool in stukken. Snijd de wortelen en de aardappelen in blokjes en hak de ui fijn.

2) Wrijf het vlees in met peper en zout. Verhit de boter en bak het varkenshaasje rondom goudbruin. Zet het vuur lager en laat het vlees onder regematig keren 10 a 15 minuten bakken. Haal het vlees uit de pan en houd warm in aluminium folie.

3) Bak de ui en de majoraan in het braadvet van het varkenshaasje. Voeg de komijnpoeder toe, de savooikool, de aardappelen en de wortelen toe en laat even meestoven. Giet de boullion erbij. Dek af en laat alles 30 minuten garen. Breng op smaak met zout en peper.

4) snijd het varkenshaasje in plakjes. Roer het braadvet door de groenten en leg hier de vleesplakjes boveop. Naar wens met verse majoraan garneren en serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jan Bouwmeester

Jan Bouwmeester zegt:
fantastisch lekker recept. Voor de zekerheid heb ik dit twee keer achter elkaar gemaakt, maar jhet blijft heerlijk vriendelijke groet Jan Bouwmeester :p:p