KookJij

Varkenshaasje met verse boontjes

Een heerlijk varkenshaasje met verse boontjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: lekker van bij ons
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkenshaasje met verse boontjes te bereiden

Verhit de olijfolie in een pan en braad het haasje aan. Voeg de gesnipperde look toe, alsook de blaadjes salie en het takje tijm. Pel de ui en versnijd in ringen. Voeg toe. Blus af met witte wijn. Plaats een deksel op de pan en plaats in de oven: 35 minuten op 140 °C. Controleer af en toe of er extra vocht (water) moet worden toegevoegd.

Schil de aardappelen en snijd in gelijkmatige blokjes. Kook ze vijf minuten gaar in gezouten water. Giet af en bak even in een klein beetje boter krokant.

Blancheer ondertussen de boontjes samen met de twee teentjes look, giet af en spoel onder koud stromend water om de groene kleur te behouden. Werk af met de honing en de tijm.

Haal het vlees uit de pan en zeef het braadvocht. Laat inkoken en werk af met enkele koude stukjes boter. Kruid met peper en zout.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
Laat het je alvast smaken;-)
Joyce Damhuis

Joyce Damhuis zegt:
Dit lijkt mij een heerlijk recept, vandaar dat ik het heb meegenomen.

Groetjes
Joyce