Recept
« Terug naar recepten
Varkenshaasje met verse boontjes
PT50M
Varkenshaasje met verse boontjes
Een heerlijk varkenshaasje met verse boontjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenshaasje met verse boontjes te bereiden
Verhit de olijfolie in een pan en braad het haasje aan. Voeg de gesnipperde look toe, alsook de blaadjes salie en het takje tijm. Pel de ui en versnijd in ringen. Voeg toe. Blus af met witte wijn. Plaats een deksel op de pan en plaats in de oven: 35 minuten op 140 °C. Controleer af en toe of er extra vocht (water) moet worden toegevoegd.
Schil de aardappelen en snijd in gelijkmatige blokjes. Kook ze vijf minuten gaar in gezouten water. Giet af en bak even in een klein beetje boter krokant.
Blancheer ondertussen de boontjes samen met de twee teentjes look, giet af en spoel onder koud stromend water om de groene kleur te behouden. Werk af met de honing en de tijm.
Haal het vlees uit de pan en zeef het braadvocht. Laat inkoken en werk af met enkele koude stukjes boter. Kruid met peper en zout.
Schil de aardappelen en snijd in gelijkmatige blokjes. Kook ze vijf minuten gaar in gezouten water. Giet af en bak even in een klein beetje boter krokant.
Blancheer ondertussen de boontjes samen met de twee teentjes look, giet af en spoel onder koud stromend water om de groene kleur te behouden. Werk af met de honing en de tijm.
Haal het vlees uit de pan en zeef het braadvocht. Laat inkoken en werk af met enkele koude stukjes boter. Kruid met peper en zout.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Joyce Damhuis zegt:
Groetjes
Joyce
Erwin Elens zegt: