KookJij

Varkenshaasjes met jeneversaus

Een heerlijk varkenshaasjes met jeneversaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: van onze kookclub
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkenshaasjes met jeneversaus te bereiden

Bestrooi het vlees met zout en versgemalen peper.
Verhit nu de boter met de olijfolie in een braadpan.
Laat het vlees aan alle kanten mooi bruin worden (niet te donker).
Draai het vuur iets lager en laat het vlees op een zacht vuur in circa 15 minuten gaar braden.
Keer het vlees af en toe om en bedruip het met de braadboter.
Neem het vlees uit de pan en houd het warm op een voorverwarmd bord,losjes
afgedekt met alluminium folie.
Fruit nu in de braadboter de sjalotjes mooi glazig,voeg dan de mosterd,de jenerverbessen,
en de ketchup toe en laat dit even meefruiten.
De jenever en de bouillon toevoegen en de saus tot 2/3 laten inkoken.
De saus zeven, goed uitdrukken in een zeef en dan terug op het vuur zetten en lichtjes
binden met wat aangemaakte maizena of beurre-manie.
Roer er door het laatst de room door.
Verdeel de varkenshaasjes in schuine plakken ,leg ze op voorverwarmde borden en schenk er wat saus over.
Lekker met frites en sla.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

m.backus-nelissen

m.backus-nelissen zegt:
Dank jullie wel voor de reactie.
Laat even horen hoe het jullie bevallen is,groetjes Marij;)
glmvanberkel

glmvanberkel zegt:
Ook dit recept lijkt mij de moeite waard om het te proberen.
Riet Vloemans

Riet Vloemans zegt:
ga ik zeker klaarmaken , lijkt me heel lekker:p;):)