Recept
« Terug naar recepten
Varkenshaasjes met jeneversaus
PT45M
Varkenshaasjes met jeneversaus
Een heerlijk varkenshaasjes met jeneversaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marij Backus- Nelissen
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Sauzen & dressings - Warm
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
van onze kookclub
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenshaasjes met jeneversaus te bereiden
Bestrooi het vlees met zout en versgemalen peper.
Verhit nu de boter met de olijfolie in een braadpan.
Laat het vlees aan alle kanten mooi bruin worden (niet te donker).
Draai het vuur iets lager en laat het vlees op een zacht vuur in circa 15 minuten gaar braden.
Keer het vlees af en toe om en bedruip het met de braadboter.
Neem het vlees uit de pan en houd het warm op een voorverwarmd bord,losjes
afgedekt met alluminium folie.
Fruit nu in de braadboter de sjalotjes mooi glazig,voeg dan de mosterd,de jenerverbessen,
en de ketchup toe en laat dit even meefruiten.
De jenever en de bouillon toevoegen en de saus tot 2/3 laten inkoken.
De saus zeven, goed uitdrukken in een zeef en dan terug op het vuur zetten en lichtjes
binden met wat aangemaakte maizena of beurre-manie.
Roer er door het laatst de room door.
Verdeel de varkenshaasjes in schuine plakken ,leg ze op voorverwarmde borden en schenk er wat saus over.
Lekker met frites en sla.
Verhit nu de boter met de olijfolie in een braadpan.
Laat het vlees aan alle kanten mooi bruin worden (niet te donker).
Draai het vuur iets lager en laat het vlees op een zacht vuur in circa 15 minuten gaar braden.
Keer het vlees af en toe om en bedruip het met de braadboter.
Neem het vlees uit de pan en houd het warm op een voorverwarmd bord,losjes
afgedekt met alluminium folie.
Fruit nu in de braadboter de sjalotjes mooi glazig,voeg dan de mosterd,de jenerverbessen,
en de ketchup toe en laat dit even meefruiten.
De jenever en de bouillon toevoegen en de saus tot 2/3 laten inkoken.
De saus zeven, goed uitdrukken in een zeef en dan terug op het vuur zetten en lichtjes
binden met wat aangemaakte maizena of beurre-manie.
Roer er door het laatst de room door.
Verdeel de varkenshaasjes in schuine plakken ,leg ze op voorverwarmde borden en schenk er wat saus over.
Lekker met frites en sla.
m.backus-nelissen zegt:
Laat even horen hoe het jullie bevallen is,groetjes Marij;)