OPDIENEN:
*Stuk vlees leggen op een voorverwarmd bord
*Vleespan weer op het vuur zetten en de roomboter heet laten worden en afblussen met het citroensap.Dit vervolgens over het vlees gieten
*Spinazie er bij doen en hierover de pijnboompitjes strooien
*Lekker hierbij is een gewone RISOTTO
Recept
« Terug naar recepten
Varkenskoteletten à la Saltimbocca
PT30M
Varkenskoteletten à la Saltimbocca
Een heerlijk varkenskoteletten à la saltimbocca recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenskoteletten à la Saltimbocca te bereiden
*Zet oven in op 200 graden Celsius
VLEES:
*Smelt de boter in de koekepan en bak hierin de fijngehakte salie,de ui en de knoflook.Niet bruin laten worden.
*Koteletten droogdeppen en insnijden.Vullen met plak ham,kaas en het ui-knoflook-salie-mengsel.Hierna koteletten dicht steken.
*Olijf olie in de pan doen en gloeiend heet laten worden en het vlees 3 minuten laten bakken op elke kant.
*Hierna vlees in de oven doen en 7 minuten laten bakken
(of 5 minuten als het vlees ietsje rauwer moet blijven).
*Oven uit,vlees laten rusten onder folie
#
GROENTE:
*Olie heet maken in pan of wok
*De knoflook daarin aanbakken en dan de zeste
*Vervolgens de spinazie er in,welke in z'n geheel moet slinken
*Ondertussen in een ander pannetje de pijnboompitten
roosteren
VLEES:
*Smelt de boter in de koekepan en bak hierin de fijngehakte salie,de ui en de knoflook.Niet bruin laten worden.
*Koteletten droogdeppen en insnijden.Vullen met plak ham,kaas en het ui-knoflook-salie-mengsel.Hierna koteletten dicht steken.
*Olijf olie in de pan doen en gloeiend heet laten worden en het vlees 3 minuten laten bakken op elke kant.
*Hierna vlees in de oven doen en 7 minuten laten bakken
(of 5 minuten als het vlees ietsje rauwer moet blijven).
*Oven uit,vlees laten rusten onder folie
#
GROENTE:
*Olie heet maken in pan of wok
*De knoflook daarin aanbakken en dan de zeste
*Vervolgens de spinazie er in,welke in z'n geheel moet slinken
*Ondertussen in een ander pannetje de pijnboompitten
roosteren