KookJij

Varkenskoteletten à la Saltimbocca

Een heerlijk varkenskoteletten à la saltimbocca recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkenskoteletten à la Saltimbocca te bereiden

*Zet oven in op 200 graden Celsius
VLEES:
*Smelt de boter in de koekepan en bak hierin de fijngehakte salie,de ui en de knoflook.Niet bruin laten worden.
*Koteletten droogdeppen en insnijden.Vullen met plak ham,kaas en het ui-knoflook-salie-mengsel.Hierna koteletten dicht steken.
*Olijf olie in de pan doen en gloeiend heet laten worden en het vlees 3 minuten laten bakken op elke kant.
*Hierna vlees in de oven doen en 7 minuten laten bakken
(of 5 minuten als het vlees ietsje rauwer moet blijven).
*Oven uit,vlees laten rusten onder folie
#
GROENTE:
*Olie heet maken in pan of wok
*De knoflook daarin aanbakken en dan de zeste
*Vervolgens de spinazie er in,welke in z'n geheel moet slinken
*Ondertussen in een ander pannetje de pijnboompitten
roosteren

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

OPDIENEN:
*Stuk vlees leggen op een voorverwarmd bord
*Vleespan weer op het vuur zetten en de roomboter heet laten worden en afblussen met het citroensap.Dit vervolgens over het vlees gieten
*Spinazie er bij doen en hierover de pijnboompitjes strooien
*Lekker hierbij is een gewone RISOTTO

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst