Recept
« Terug naar recepten
Varkenskoteletten met zoete wortelen
PT40M
Varkenskoteletten met zoete wortelen
Een heerlijk varkenskoteletten met zoete wortelen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Varkensvlees
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenskoteletten met zoete wortelen te bereiden
Verhit de boter en laat de koteletten aan beide kanten kleuren, kruid met peper en zout en laat verder mooi gaar bakken.
Bereid intussen de wortelen. Verhit de olie met 25 gram boter in een brede pan met dikke bodem. Voeg de gehakte ui en korianderzaadjes toe en laat al roerend 2-3 minuten bakken. Voeg de in dunne plakken gesneden wortelen toe en meng er vervolgens de geraspte sinaasappelschil en het sap door met de sojasaus, kandijsuiker. Breng op smaak met peper en zout. Laat op hoog vuur nog een vijftal minuten al roerend bakken tot de wortelen beetgaar zijn. Voeg er nu de rest van de boter bij en glaceer de wortelen. Neem van het vuur en meng met de gehakte koriander.
Schik de koteletten op warme borden en serveer met de zoete wortelen en aardappelcroquetten.
Bereid intussen de wortelen. Verhit de olie met 25 gram boter in een brede pan met dikke bodem. Voeg de gehakte ui en korianderzaadjes toe en laat al roerend 2-3 minuten bakken. Voeg de in dunne plakken gesneden wortelen toe en meng er vervolgens de geraspte sinaasappelschil en het sap door met de sojasaus, kandijsuiker. Breng op smaak met peper en zout. Laat op hoog vuur nog een vijftal minuten al roerend bakken tot de wortelen beetgaar zijn. Voeg er nu de rest van de boter bij en glaceer de wortelen. Neem van het vuur en meng met de gehakte koriander.
Schik de koteletten op warme borden en serveer met de zoete wortelen en aardappelcroquetten.