Recept
« Terug naar recepten
Varkenslapje met perziken
PT30M
Varkenslapje met perziken
Een heerlijk varkenslapje met perziken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
www.vlees
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenslapje met perziken te bereiden
1. Laat de perzikschijfjes uitlekken in een zeef. Roer 1 eetlepel perziksap met sojasaus, gemberpoeder en instant roux tot een sausje.
2. Snij de varkenslapjes in reepjes en schep ze door dit sausje.
3. Verhit de olie in ‘n wok (of braadpan) en pers het half teentje knoflook erboven uit.
4. Voeg het vlees toe en bak het bruin op een hoog vuur, terwijl u het omschept.
5. Schep de plakjes vlees uit de wok op een bord.
6. Maak de pijpajuintjes schoon en bak ze terwijl u ze 2 minuutjes omschept in de wok.
7. Bak de schijfjes perzik 1 minuut mee. Schep honing en pecannoten erdoor.
8. Voeg het vlees erbij en warm alles op tot het door en door heet is.
9. Breng op smaak met zout en peper. Strooi de koriander erover.
Serveertip: Heerlijk met kerrierijst en gemengde sla.
2. Snij de varkenslapjes in reepjes en schep ze door dit sausje.
3. Verhit de olie in ‘n wok (of braadpan) en pers het half teentje knoflook erboven uit.
4. Voeg het vlees toe en bak het bruin op een hoog vuur, terwijl u het omschept.
5. Schep de plakjes vlees uit de wok op een bord.
6. Maak de pijpajuintjes schoon en bak ze terwijl u ze 2 minuutjes omschept in de wok.
7. Bak de schijfjes perzik 1 minuut mee. Schep honing en pecannoten erdoor.
8. Voeg het vlees erbij en warm alles op tot het door en door heet is.
9. Breng op smaak met zout en peper. Strooi de koriander erover.
Serveertip: Heerlijk met kerrierijst en gemengde sla.