Recept
« Terug naar recepten
Varkenslapje met ui en sherrysaus
PT30M
Varkenslapje met ui en sherrysaus
Eens geen sperziebonen met ui, maar ook zo lekker.
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenslapje met ui en sherrysaus te bereiden
- Verhit 1 el. olijfolie, voeg ui ringen toe, laat 6 minuten stoven.
- Voeg bloem en paprikapoeder toe, goed omroeren, 3/4 dl. sherry toevoegen alsook de gevogeltebouillon.
- Laat de saus 1 minuut koken, en laat op een zacht vuur een 10 minuten indikken.
- Verhit de boter, kruid het vlees naar smaak, en bak het vlees gedurende 2 minuten langs iedere zijde.
- Maak het aanbaksel los met de resterende sherry, voeg bij het uienmengsel.
- Dien op met gestoomde aardappelen en broccoli.
Mijn kookverhaal (Jeannine Van Immerseel)
Suggestie: vervang broccoli door sperziebonen!
Hilde Dumont zegt: