KookJij

Varkenslapje op Oma's wijze

Gewone varkenslapjes gebruiken, geen karbonades. Een heel oud recept maar wel heerlijk.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen keuken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkenslapje op Oma's wijze te bereiden

Laat de varkenslapjes op kamertemperatuur komen.
Bestrooi met zout en peper.
Laat de margarine heet worden maar niet verbranden, doe er een scheut olie bij en laat even warm worden.
Doe er de varkenslapjes in en bak deze lekker om en om bruin, doe er de sjalotjes bij en bak nog even verder.
Blus het geheel af met de bouillon en laat op een sudderplaatje lekker garen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

apu

apu zegt:
Zo maak ik bijna ieder soort vlees:)
modderman

modderman zegt:
Volgens mij het zelfde als
runderlapjes, denk vooral dat
het niet te zout wordt.
Deze bereiding komt voor uit de jaren 60 toen gebruikte men geen olie Ik geef voor dit recept een 7, als laatste
toevoeging van gesn prei wortelen. vrgr .