Recept
« Terug naar recepten
Varkenslapje op Oma's wijze
PT180M
Varkenslapje op Oma's wijze
Gewone varkenslapjes gebruiken, geen karbonades. Een heel oud recept maar wel heerlijk.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen keuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenslapje op Oma's wijze te bereiden
Laat de varkenslapjes op kamertemperatuur komen.
Bestrooi met zout en peper.
Laat de margarine heet worden maar niet verbranden, doe er een scheut olie bij en laat even warm worden.
Doe er de varkenslapjes in en bak deze lekker om en om bruin, doe er de sjalotjes bij en bak nog even verder.
Blus het geheel af met de bouillon en laat op een sudderplaatje lekker garen.
Bestrooi met zout en peper.
Laat de margarine heet worden maar niet verbranden, doe er een scheut olie bij en laat even warm worden.
Doe er de varkenslapjes in en bak deze lekker om en om bruin, doe er de sjalotjes bij en bak nog even verder.
Blus het geheel af met de bouillon en laat op een sudderplaatje lekker garen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
modderman zegt:
runderlapjes, denk vooral dat
het niet te zout wordt.
Deze bereiding komt voor uit de jaren 60 toen gebruikte men geen olie Ik geef voor dit recept een 7, als laatste
toevoeging van gesn prei wortelen. vrgr .
apu zegt: