KookJij

Varkenslapjes met bloemkoolpuree en erwtjes

Een heerlijk varkenslapjes met bloemkoolpuree en erwtjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: delhaize
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkenslapjes met bloemkoolpuree en erwtjes te bereiden

Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water. Doe hetzelfde met de in roosjes gesneden bloemkool.
Stoof het sjalotje aan in een klontje boter. Voeg er de erwtjes aan toe en laat ze gaar worden op een laag vuur. Kruid af met peper en zout.
Giet de aardappelen en de bloemkool af en stamp ze door elkaar.
Kruid de varkenslapjes met peper en zout en bak ze in de resterende boter. Blus de bakresten met een scheutje water.
Serveer het vlees met de bloemkoolpuree en de erwtjes op de voorverwarmde borden. Serveer de braadjus er in een apart sauskommetje bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Fijn om te horen Jeannine dat het recept van Erwin gesmaakt heeft. Groetjes ;-)
fijnproever

fijnproever zegt:
Hallo Jeannine ben blij te horen dat het gesmaakt heeft;)
tommeke

tommeke zegt:
Hoy, Hilde of moet ik zeggen Erwin, Ik heb vanavond dit gerecht klaar gemaakt en we hebben er met ons tweetjes goed van gesmuld, een aanrader dus. Je zult zien het gerecht gaat wel uit mijn favorieten maar gaat in mijn persoonlijk kookboek, dat wil zeggen voor herhaling vatbaar. Onze Tom is niet zo een voorstander van groenten enkel het kalfslapje dat ik erbij serveerde droeg zijn goedkeuring weg. Rot bedorven beesten, ja!! Groetjes en nog een gezellige avond were ever you are!! Jeannine alias Tommeke:p;)