KookJij

Varkenslapjes met tomatengarnituur onder kaas

Een heerlijk varkenslapjes met tomatengarnituur onder kaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkenslapjes met tomatengarnituur onder kaas te bereiden

Snipper de sjalot en de knoflook fijn.
Pel de tomaat, verwijder de pitten en snij in blokjes.
Snij de champignons in schijfjes.
Verwijder de korsten van de kaassneden.
Bak de varkenssneden langs beide zijden gedurende 3 min. in 2 eetlp. olijfolie. Kruid met peper en zout en leg ze naast elkaar op een ovenplaat.
Bak in dezelfde pan de sjalot en de knoflook glazig in 2 eetlp olijfolie en voeg er de champignonsschijfjes aan toe. Laat gedurende 2 à 3 min. bakken en voeg er de tomatenblokjes aan toe. Laat nog 2 min. opwarmen en strooi er de cayennepeper over.
Verdeel het mengsel over de varkenssneden en leg op elke snede een sneetje affligem-kaas. Verdeel het kruidentuiltje over de kaas. Zet gedurende 15 min. in een voorverwarmde oven (200°C). Zet tot slot nog 2 min. onder de grill.
Serveer met boontjes en aardappelpuree

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

inged

inged zegt:
Men heeft nu ook in gedroogde vorm, dat je kunt over iets overstrooien, zoals in dit recept.;)
a.breukers

a.breukers zegt:
Voor diegene die het ook niet weten..net als ik:
Een kruidentuiltje is een stukje theedoek met daarin enkele kruiden. Dit wordt meegekookt zodat de kruiden hun smaak kunnen afgeven aan het gerecht.

Een bouquet garni bestaat meestal uit 3 takjes peterselie, l takje tijm en 2 laurierblaadjes.

Je kan ter vervanging van het kruidentuiltje deze kruiden ook met een touwtje aan elkaar vastmaken en zo meekoken.

Een kruidentuiltje wordt veel gebruikt in soepen en stoofschotels