Recept
« Terug naar recepten
Varkenslapjes met tomatengarnituur onder kaas
PT30M
Varkenslapjes met tomatengarnituur onder kaas
Een heerlijk varkenslapjes met tomatengarnituur onder kaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenslapjes met tomatengarnituur onder kaas te bereiden
Snipper de sjalot en de knoflook fijn.
Pel de tomaat, verwijder de pitten en snij in blokjes.
Snij de champignons in schijfjes.
Verwijder de korsten van de kaassneden.
Bak de varkenssneden langs beide zijden gedurende 3 min. in 2 eetlp. olijfolie. Kruid met peper en zout en leg ze naast elkaar op een ovenplaat.
Bak in dezelfde pan de sjalot en de knoflook glazig in 2 eetlp olijfolie en voeg er de champignonsschijfjes aan toe. Laat gedurende 2 à 3 min. bakken en voeg er de tomatenblokjes aan toe. Laat nog 2 min. opwarmen en strooi er de cayennepeper over.
Verdeel het mengsel over de varkenssneden en leg op elke snede een sneetje affligem-kaas. Verdeel het kruidentuiltje over de kaas. Zet gedurende 15 min. in een voorverwarmde oven (200°C). Zet tot slot nog 2 min. onder de grill.
Serveer met boontjes en aardappelpuree
Pel de tomaat, verwijder de pitten en snij in blokjes.
Snij de champignons in schijfjes.
Verwijder de korsten van de kaassneden.
Bak de varkenssneden langs beide zijden gedurende 3 min. in 2 eetlp. olijfolie. Kruid met peper en zout en leg ze naast elkaar op een ovenplaat.
Bak in dezelfde pan de sjalot en de knoflook glazig in 2 eetlp olijfolie en voeg er de champignonsschijfjes aan toe. Laat gedurende 2 à 3 min. bakken en voeg er de tomatenblokjes aan toe. Laat nog 2 min. opwarmen en strooi er de cayennepeper over.
Verdeel het mengsel over de varkenssneden en leg op elke snede een sneetje affligem-kaas. Verdeel het kruidentuiltje over de kaas. Zet gedurende 15 min. in een voorverwarmde oven (200°C). Zet tot slot nog 2 min. onder de grill.
Serveer met boontjes en aardappelpuree
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
a.breukers zegt:
Een kruidentuiltje is een stukje theedoek met daarin enkele kruiden. Dit wordt meegekookt zodat de kruiden hun smaak kunnen afgeven aan het gerecht.
Een bouquet garni bestaat meestal uit 3 takjes peterselie, l takje tijm en 2 laurierblaadjes.
Je kan ter vervanging van het kruidentuiltje deze kruiden ook met een touwtje aan elkaar vastmaken en zo meekoken.
Een kruidentuiltje wordt veel gebruikt in soepen en stoofschotels
inged zegt: