OPDIENEN :
De stukken vlees verdelen over de voorverwarmde borden en de salsa van peer daar bij geven (vergeet de blaadjes er niet door te roeren!!!).
Geef er bv aardappelpuree bij met gekookte worteltjes en doperwtjes en een beetje saus van gesmolten boter.
Recept
« Terug naar recepten
Varkenslende uit de oven met salsa van peer
PT130M
Varkenslende uit de oven met salsa van peer
Een heerlijk varkenslende uit de oven met salsa van peer recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
130 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Jan A van der Hoeden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenslende uit de oven met salsa van peer te bereiden
1).Meng mosterd met de zachte boter, de honing, de knoflook en de rozemarijn goed door elkaar en smeer daarmee in het vlees aan alle kanten. Laat het vlees dan 20 minuten staan in de koeling en herhaal het insmeren.
2).Doe het vlees in de oven. Na een 1/2 uur weer insmeren en daarna nogeens na een 1/2 uur. Na 90 minuten mag het vlees er uit.
3)Onder alufolie, het vlees absolute rust geven gedurende 15 minuten en vervolgens in het aantal vereiste stukken verdelen.
4).Tijdens het grillen van het vlees de salsa maken:
-peren schillen, klokhuizen en in stukjes snijden
-uien ragfijn snipperen
-tomaat ontvellen, ontzaden en in kleine strips snijden
-maak 1 theelepeltje (3 cc) met ragfijn gesnipperde limoenzeste
-dan de peren, uien, lombok, zeste, tomaat en limoensap bij elkaar voegen en goed doorroeren
-de blaadjes munt en koriander pas vlak voor het uitserveren toevoegen en er door roeren
2).Doe het vlees in de oven. Na een 1/2 uur weer insmeren en daarna nogeens na een 1/2 uur. Na 90 minuten mag het vlees er uit.
3)Onder alufolie, het vlees absolute rust geven gedurende 15 minuten en vervolgens in het aantal vereiste stukken verdelen.
4).Tijdens het grillen van het vlees de salsa maken:
-peren schillen, klokhuizen en in stukjes snijden
-uien ragfijn snipperen
-tomaat ontvellen, ontzaden en in kleine strips snijden
-maak 1 theelepeltje (3 cc) met ragfijn gesnipperde limoenzeste
-dan de peren, uien, lombok, zeste, tomaat en limoensap bij elkaar voegen en goed doorroeren
-de blaadjes munt en koriander pas vlak voor het uitserveren toevoegen en er door roeren
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
Anna zegt:
Ik schenk er ook zo eentje in. (wijntje)
Dus: Proost, Jan, en van harte!!
Groetjes,
Anna.:D
deuxchapeaux zegt:
Aan het KookJij Team,
Ik denk dat ik jullie moet feliciteren met het behalen van deze mijlpaal.
Mag ik de hoop uitspreken dat wij met z'n allen gaan werken aan de volgende serie van 10 000 recepten.
Proficiat,nog vele jaren en op naar de volgende mijlpaal.
Jan A van der Hoeden
Anna zegt:
VAN HARTE GEFELICITEERD!!!
Waar mee?
Met het behalen van het 15.000e recept!!
Groetjes,
Anna en het hele KookJij Team.:D:D:D:D
wouros zegt:
Van harte proficiat, op naar de volgende mijlpaal. Dit was ook weer een geweldig recept.