Recept
« Terug naar recepten
Varkenslende, Verpakt in Pancetta en Geroosterd
PT90M
Varkenslende, Verpakt in Pancetta en Geroosterd
Varkenslende is een stukje vlees, waarmee je vele kanten op kunt.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenslende, Verpakt in Pancetta en Geroosterd te bereiden
- Maak een saus van de olie, azijn, ahornstroop en mosterd.
- Prik met een vork over de hele varkenslende veel gaatjes.
- Leg op een ingevette bakplaat een laagje plakjes spek en leg daarop de geprikte varkenslende.
- Smeer met de helft van de saus het vlees goed in en bestrooi met peper en een beetje zeezout.
- Verpak het vlees in de plakjes spek en leg de gesneden ui op de bakplaat. Leg op de ui het ingepakte vlees en dek af met een stuk alu-folie. Schuif het geheel de oven in voor een 35 à 40 minuten. In ieder geval moet de kerntemperatuur 72 graden Celsius zijn.
- Haal het vlees uit de oven en zet de oven op 220 graden Celsius
- Smeer het ingepakte vlees in met de rest van de saus ,leg weer terug op de uien en laat nog eens 10 minuten nagaren in de hete oven zonder de alu-folie..
- Haal na 10 minuten uit de oven,Dek af met alu-folie en laat 10 minuten staan.
- Snijd dan het vlees in dunne plakken haaks op de draad van het vlees.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Een Riesling spätlese smaakt hier goed bij.