Recept
« Terug naar recepten
Varkensmedaillon met vanille-portsaus
PT45M
Varkensmedaillon met vanille-portsaus
Een heerlijk varkensmedaillon met vanille-portsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensmedaillon met vanille-portsaus te bereiden
Saus:
Doe port, kalfsfond en opengesneden vanillestokje in een pan en kook de massa in tot 1/8 van de oorspronkelijke hoeveelheid.
Monteer met boter en breng indien nodig op smaak met peper en zout.
Indien nodig extra binden met allesbinder.
Selderijpuree:
Schil de selderijknol en snij in blokjes. Kook in bodempje water met wat zout gaar. Laat goed uitlekken, pureer selderij en breng op smaak met peper en zout.
Schil de appel en snij julienne. Verhit wat boter en bak de appeljulienne snel goudgeel.
Boen en was de schorseneren en snij op de snijmachine lange repen hiervan.
Droog goed af en frituur ze net voor het uitserveren.
Snij de geschilde aardappelen in 6 gelijke stukken en snijd hiervan halve maantjes en tourneer deze. Kook aardappelen half gaar in water met zout en giet het vocht af. Laat afkoelen en bak in boter en olijfolie knapperig bruin en bestrooi licht met zout.
Kruid de medaillons met peper en zout en bak ze kort voor het uitserveren mooi rose.
Serveren: Maak een spiegeltje saus op de voorverwarmde borden en leg hierin de medaillon. Garneer met selderijpuree met daarop appeljulienne, 3 gebakken aardappelmaantjes en de schorseneerrepen.
Doe port, kalfsfond en opengesneden vanillestokje in een pan en kook de massa in tot 1/8 van de oorspronkelijke hoeveelheid.
Monteer met boter en breng indien nodig op smaak met peper en zout.
Indien nodig extra binden met allesbinder.
Selderijpuree:
Schil de selderijknol en snij in blokjes. Kook in bodempje water met wat zout gaar. Laat goed uitlekken, pureer selderij en breng op smaak met peper en zout.
Schil de appel en snij julienne. Verhit wat boter en bak de appeljulienne snel goudgeel.
Boen en was de schorseneren en snij op de snijmachine lange repen hiervan.
Droog goed af en frituur ze net voor het uitserveren.
Snij de geschilde aardappelen in 6 gelijke stukken en snijd hiervan halve maantjes en tourneer deze. Kook aardappelen half gaar in water met zout en giet het vocht af. Laat afkoelen en bak in boter en olijfolie knapperig bruin en bestrooi licht met zout.
Kruid de medaillons met peper en zout en bak ze kort voor het uitserveren mooi rose.
Serveren: Maak een spiegeltje saus op de voorverwarmde borden en leg hierin de medaillon. Garneer met selderijpuree met daarop appeljulienne, 3 gebakken aardappelmaantjes en de schorseneerrepen.