Recept
« Terug naar recepten
Varkensmedaillons met sinaasappelsaus
PT30M
Varkensmedaillons met sinaasappelsaus
Een heerlijk varkensmedaillons met sinaasappelsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkensmedaillons met sinaasappelsaus te bereiden
Van een goed gewassen sinaasappel de schil dun afsnijden deze blancheren.
Van 1 sinaasappel segmenten snijden en van de andere het sap bewaren.
De varkensmedaillons licht kruiden met peper en zout en aan beide kanten in boter vlug bruin braden en daarna op ovenschaal leggen.
Het braadvet uit pan gieten en over het aanbaksel de contreau gieten en deze flamberen.
Honing, sinaasappelsap en kalfsfond toevoegen en tot de gewenste dikte inkoken.
Rose pepers, sinaasappelschil en segmenten toevoegen en op smaak brengen met peper, zout en citroensap.
Indien nodig opmonteren met koude boter.
Van 1 sinaasappel segmenten snijden en van de andere het sap bewaren.
De varkensmedaillons licht kruiden met peper en zout en aan beide kanten in boter vlug bruin braden en daarna op ovenschaal leggen.
Het braadvet uit pan gieten en over het aanbaksel de contreau gieten en deze flamberen.
Honing, sinaasappelsap en kalfsfond toevoegen en tot de gewenste dikte inkoken.
Rose pepers, sinaasappelschil en segmenten toevoegen en op smaak brengen met peper, zout en citroensap.
Indien nodig opmonteren met koude boter.